söndag 21 november 2010

TurboTorken

Torken består av en förvaringsbox på 70L av plast med lock. Just den här boxen hittade jag  på Coop för 229kr. Biltema har en fin frånluftsfläkt för 159kr. 
Frånluftsfläkten har jag monterat på ena gaveln av boxen. Nedanför fläkten är det borrat två hål som, tillsammans, har samma area som insugningshålet. Både insugningshålet och utblåsen har fått en bit myggnät. Man vill ju inte ha insekter i det man torkar.
För att hänga kött eller andra råvaror, har jag monterat tre stycken gängstål som har varsin bricka och mutter i varje ände på utsidan. Av bekvämlighetssjäl har jag satt 4st S-krokar på varje gängstål. 

Om ni vill ha tips och råd kan ni ringa
BW på 070-5748718

2 kommentarer:

Turola sa...

Nu har köttet varit i torken 5 1/2 dygn. Den minsta biten går att ta ut om man gillar lite mjukare i mitten.
Dom större bitarna får nog vara 1-2 dygn till.

Man kan säga att det går fort att torka! ungefär 1 vecka för den mängden kött som på bilden, istället för 5 veckor och bara till våren

Turola sa...

Det tog 6 1/2 dygn för allt kött att bli torrt.

TurboTorken! =)